Искате ли 5G телефон със страхотна цена? Samsung Galaxy A14 5G е тук за вас!

12.6.2023

Добре дошли на страниците на Caseland.bg, където представяме подробни рецензии на най-новите мобилни телефони на пазара. Днес ще се фокусираме върху Samsung A14 5G, който беше пуснат на пазара през януари 2023 година. Този модел е част от средния клас и предлага множество интересни функции на достъпна цена. В момента този мобилен телефон можете да намерите за около 350 лева, в зависимост от големината на паметта.

Книжкови калъфи за Samsung Galaxy A14 5G

Кейсове за Samsung Galaxy A14 5G

Закалени стъкла за Samsung Galaxy A14 5G

a145g_2.jpg

Дизайн и дисплей

Samsung A14 5G има размери 167.7 x 78 x 9.1 мм и тегло от 202 грама. Неговата конструкция включва стъклен преден панел, пластмасов заден капак и пластмасова рамка. Въпреки че използва материали с по-ниско качество в сравнение с по-високите модели, телефонът изглежда достатъчно здрав и солиден. Дисплеят е тип PLS LCD с размер от 6.6 инча, със съотношение на страните 20:9 и резолюция от 1080 x 2408 пиксела. Благодарение на обновяващата честота от 90Hz, предлага плавно преживяване при разглеждане на съдържание. Съотношението екран-към-тяло е около 80.2%, което е много добър резултат.

Производителност и операционна система

Samsung A14 5G е оборудван с две различни версии на чипсет. Моделът SM-A146B използва чипсет Exynos 1330, базиран на архитектура от 5nm, докато моделът SM-A146P използва чипсет Mediatek MT6833 Dimensity 700, базиран на архитектура от 7nm. И двете версии разполагат с осемядрен процесор, който осигурява достатъчна производителност за ежедневни задачи. Моделът SM-A146B има 2x2.4 GHz Cortex-A78 и 6x2.0 GHz Cortex-A55, докато моделът SM-A146P има 2x2.2 GHz Cortex-A76 и 6x2.0 GHz Cortex-A55. Графичната производителност се осигурява от чипа Mali-G68 MP2 за модела SM-A146B и чипа Mali-G57 MC2 за модела SM-A146P. Телефонът е оборудван с операционна система Android 13 с надстройка One UI Core 5, което осигурява интуитивен и плавен потребителски интерфейс.

Памет и съхранение

Samsung A14 5G предлага различни варианти за памет и съхранение. Версията с едно SIM място (Nano-SIM) е оборудвана със споделен слот за microSDXC карта, докато версията с две SIM карти (Nano-SIM, двоен режим на готовност) разполага със специален слот за microSDXC карта. Международната версия на телефона поддържа специален слот за microSDXC карта, докато версията за САЩ има споделен слот за SIM карта и microSDXC карта. Вътрешната памет е налична във варианти от 64 GB с 4 GB RAM, 128 GB с 4 GB RAM, 128 GB с 6 GB RAM и 128 GB с 8 GB RAM. Тази конфигурация позволява на потребителите да съхраняват своите файлове, приложения и медийни данни с достатъчно пространство.

Камера

Samsung A14 5G е оборудван с тройна задна камера, включваща основен сензор от 50 MP с оптика f/1.8 за заснемане на детайли и остри снимки. Освен това има 2 MP макросензор с оптика f/2.4 за заснемане на детайли от близко разстояние и 2 MP сензор за дълбочина с оптика f/2.4 за създаване на ефект на размито задното фон. Камерата е снабдена с LED светкавица и функции като панорама и HDR, които помагат за заснемането на отлични снимки във всяка ситуация. Записът на видео е възможен с Full HD резолюция от 1080p при 30 кадъра в секунда. За селфи снимки има предна камера с резолюция от 13 MP и апертура f/2.0.

Звук и свързаност

Samsung A14 5G разполага с вграден говорител, който осигурява достатъчно силен звук за гледане на видео или слушане на музика. Телефонът е също така оборудван с аудио жак от 3,5 мм, така че можете да свържете своите любими слушалки или външни говорители. Когато става въпрос за свързаност, телефонът поддържа Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, двубандово, за бързо и стабилно интернет връзване. Bluetooth версия 5.2 с поддръжка на A2DP и LE позволява лесно свързване с безжични устройства. Има също GPS, GLONASS и GALILEO за точно определяне на местоположението и NFC за бързо и лесно свързване с безконтактни платежни системи. Телефонът също така включва FM радио (само за чипсета Exynos 1330) с функция за запис и USB Type-C 2.0 за бързо свързване с компютър или зарядно устройство.

Батерия

Samsung A14 5G е оборудван с несменяема литиево-полимерна батерия с капацитет от 5000 mAh, което осигурява достатъчна издръжливост за целодневна употреба на телефона. Телефонът поддържа бързо зареждане от 15W чрез кабел, което позволява бързо зареждане и намалява времето, прекарано в очакване на пълно зареждане. Въпреки това е съжаление, че телефонът не поддържа безжично зареждане, което би било приятно допълнение.

Допълнителни функции и сензори

Samsung A14 5G е оборудван с различни сензори, включително странично разположен сензор за пръстови отпечатъци, акселерометър, гироскоп, сензор за близост, компас и в САЩ - барометър. Тези сензори допринасят за плавното и безпроблемно използване на телефона и позволяват например лесно отключване с пръстов отпечатък или точно измерване на движение.

Защита

На нашия уебсайт Caseland.bg собствениците на модел Samsung A14 5G могат да купят широка гама аксесоари, които ще им помогнат да защитят телефона си и да го персонализират според своя стил. Предлагаме разнообразие от калъфи, кейсове и закалени стъкла, специално проектирани за този модел. Калъфите осигуряват високо ниво на защита срещу удари, падания и надрасквания, докато кейсове добавят уникален външен вид и стил на телефона. Закалените стъкла от своя страна предпазват дисплея от надрасквания и счупвания. Нашите аксесоари са изработени от висококачествени материали и предлагаме различни стилове, така че всеки потребител да може да намери подходящото аксесоар, отговарящо на неговите предпочитания. Посетете нашия уебсайт и открийте широка гама аксесоари за вашия Samsung A14 5G!

Книжкови калъфи за Samsung Galaxy A14 5G

Кейсове за Samsung Galaxy A14 5G

Закалени стъкла за Samsung Galaxy A14 5G

Заключение

Samsung A14 5G е интересен избор за потребители, които търсят мобилен телефон с поддръжка на 5G мрежи и солидни производствени параметри. Телефонът предлага красив дизайн, приемлив размер на дисплея с високо съотношение екран-към-тяло, достатъчна производителност за ежедневни задачи и възможност за разширение на съхранението с microSD карта. Тройната камера предлага добри резултати, въпреки че може да бъде подобрим аспект. Батерията с капацитет от 5000 mAh и бързо зареждане чрез кабел осигуряват добра издръжливост и намаляват времето, което прекарвате на зареждане. Като цяло, Samsung A14 5G е добре балансиран телефон, предлагащ много функции и производителност на разумен ценови диапазон.

a145g_1.jpg

Кейсове и флип калъфи за смартфон - CaseLand > Блог > Искате ли 5G телефон със страхотна цена? Samsung Galaxy A14 5G е тук за вас!
Loading...

Подобни продукти

номериране на страници

12 3 4 5 6 7 8 9 10 >> >
 
 
Loading...

Подобни продукти

номериране на страници

12 3 4 5 6 7 8 9 10 >> >