Xiaomi Redmi 12C - Още едно доказателство, че Xiaomi може да предложи качество на ниска цена

19.6.2023

Добре дошли в рецензията на мобилния телефон Xiaomi Redmi 12C, който се отличава с мощен хардуер, привлекателен дизайн и достъпна цена. Xiaomi отново следва своята традиция да предоставя отлични функции на разумна цена, и този път ще ви представим подробен преглед на това, което можете да очаквате от това устройство. В момента този мобилен телефон може да бъде закупен за около 300 - 350 лева.

Книжкови калъфи за Xiaomi Redmi 12C

Кейсове за Xiaomi Redmi 12C

Закалени стъкла за Xiaomi Redmi 12C

12c0.jpg

Дизайн и конструкция

Xiaomi Redmi 12C представя съвременен дизайн, който отговаря на актуалните предпочитания. Телефонът има размери 168,8 x 76,4 x 8,8 мм (6,65 x 3,01 x 0,35 инча) и тегло от 192 грама. Въпреки своя размер, телефонът се държи добре в ръката и се усеща като доста тънък профил. Конструкцията на телефона е качествена, въпреки че е изработена от пластмаса, което е стандарт за устройства в тази ценова категория. Xiaomi предлага телефона в различни цветови варианти, така че можете да изберете този, който ви харесва най-много.

Дисплей

Redmi 12C разполага с 6,71-инчов IPS LCD дисплей с резолюция от 720 x 1650 пиксела и плътност на пикселите от 268 ppi. Въпреки по-ниската резолюция, дисплеят предлага добра цветова гама и острота. Благодарение на финото разпределение и относително голямият дисплей можете да се насладите на гледане на видео и игри със задоволително визуално изживяване. Дисплеят достига максимална яркост от 500 нита, което осигурява добра видимост дори при ярка слънчева светлина.

Производителност и памет

Под капака на Xiaomi Redmi 12C се крие процесор MediaTek MT6769Z Helio G85 (12nm), който разполага с осем ядра - 2x2,0 GHz Cortex-A75 и 6x1,8 GHz Cortex-A55. Процесорът е подкрепен от графичния чип Mali-G52 MC2, който осигурява плавно изпълнение на графично интензивни игри и приложения. Телефонът се предлага с различни конфигурации на паметта - 32 GB / 64 GB / 128 GB вътрешно съхранение и 3 GB / 4 GB / 6 GB RAM. Това позволява избора на вариант, който най-добре отговаря на вашите нужди. За разширяване на съхранителното пространство има отделен слот за microSD карти, което е предимство за потребителите, които се нуждаят от повече място за своите данни, като снимки, видеоклипове или приложения.

Операционна система

Xiaomi Redmi 12C работи с операционната система MIUI 13, която е базирана на Android. MIUI е известен със своята персонализуемост и множество функции, които предлага на потребителския интерфейс. Потребителите могат да очакват интуитивен контрол, възможност за персонализиране на външния вид и много други полезни функции, които подобряват общото потребителско изживяване.

Камера

Xiaomi Redmi 12C е оборудван с двойна задна камера. Основният сензор разполага с резолюция от 50 MP и поддържа фазово откриване на автоматичното фокусиране (PDAF), което позволява бързо и точно фокусиране. Вторият сензор с резолюция 0,08 MP се използва за запис на дълбочинна информация за режима на разфокусиране на фона. Камерата предлага и функции като LED светкавица за по-добро осветление в тъмни условия и HDR за разширяване на динамичния обхват на снимките. Резултатът са качествени снимки с достатъчно детайли и натурални цветове. За любителите на селфитата на предния панел на телефона има 5 MP камера, която също предлага запис на видео с висока резолюция 1080p.

Батерия

Xiaomi Redmi 12C е оборудван с мощна батерия с капацитет от 5000 mAh, която осигурява достатъчно издръжливост за целодневно използване на телефона. Благодарение на ефективния процесор и оптимизациите в операционната система MIUI 13, може да се постигне дълго време на работа с едно зареждане. Телефонът поддържа 10W бързо зареждане чрез microUSB 2.0 кабел.

Допълнителни функции

Сред допълнителните функции на Xiaomi Redmi 12C се включва сензорът за пръстови отпечатъци, разположен на задната страна на телефона, за лесно и сигурно отключване. Телефонът разполага с акселерометър за детекция на движение и виртуален сензор за приближение. Що се отнася до свързаността, телефонът поддържа Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, двулентова Wi-Fi връзка, Wi-Fi Direct, Bluetooth 5.1 с поддръжка на A2DP и LE за лесно свързване с безжични устройства. Има и GPS с поддръжка на GLONASS, BDS и GALILEO за точно определяне на местоположението. NFC също е вградено, въпреки че тази функция може да зависи от пазара или региона. Телефонът разполага също с FM радио, което е отлична възможност за слушане на любимите радиостанции.

Защита

За собствениците на мобилния телефон Xiaomi Redmi 12C има налична широка гама от калъфи, капаци и закалени стъкла, които осигуряват защита на устройството и запазват неговата естетика. Има много различни стилове и дизайни - от тънки и минималистични калъфи до здрави защитни кейсове. Калъфите и капаците са изработени от висококачествени материали, които предпазват телефона от надраскване, падане и удари. Закалените стъкла предлагат защита срещу надраскване на дисплея. Благодарение на наличието на тези аксесоари, собствениците на Xiaomi Redmi 12C могат да изберат тези, които най-добре отговарят на техните предпочитания и осигуряват необходимата защита за техните устройства.

Книжкови калъфи за Xiaomi Redmi 12C

Кейсове за Xiaomi Redmi 12C

Закалени стъкла за Xiaomi Redmi 12C

Заключение

Xiaomi Redmi 12C е достъпен телефон, който предлага мощен хардуер и атрактивен дизайн. Със силния си процесор, достатъчна памет и добро качество на камерата, той осигурява задоволителна производителност и възможност за заснемане на качествени снимки. Дисплеят с добра видимост и батерията с дълъг живот подобряват стойността на това устройство. С MIUI 13 получавате и достъп до богат набор от функции и възможности за персонализация. Ако търсите надежден телефон с отлично съотношение цена-производителност, Xiaomi Redmi 12C определено е добър избор.

12c_1.jpg

Кейсове и флип калъфи за смартфон - CaseLand > Блог > Xiaomi Redmi 12C - Още едно доказателство, че Xiaomi може да предложи качество на ниска цена
Loading...

Подобни продукти

номериране на страници

12 3 4 5 6 7 8 9 10 >> >
 
 
Loading...

Подобни продукти

номериране на страници

12 3 4 5 6 7 8 9 10 >> >