Realme 10 Pro Plus - най-новото и най-доброто от Realme.

24.2.2023

Realme ни представя своята трупф карта: новият 10 Pro+ за първи път в серията получава извит дисплей и почти симетрични рамки от двете страни, освен това размерът на екрана се увеличава. Този модел е снабден също с бързо зареждане с мощност 67 W и процесор MediaTek Dimensity 1080 5G. Вече споделихме първите си впечатления от това устройство - е време за подробен преглед.

Кейсове и флип калъфи за Realme

Стъклени протектори за Realme

Аксесоари за Realme

1.jpg

Изгледът е прецизен"

Изразът "премиална средна класа" може да изглежда странен, но добре описва този нов продукт. Смартфонът има много закръглен дисплей с тънки рамки по страните, като тези на висок клас устройства. При предшественика му дисплеят беше плосък с дебела долна рамка - точно това издаваше ниската му цена. В сравнение с него, realme 10 Pro+ изглежда по-скъп. Този смартфон е също така удобен. Теглото му е около 173 грама, което е прилично за устройство с 6,7-инчов дисплей. За да се намали цената на модела, производителят избра пластмаса за страничните рамки и задната част. Повърхността на капака е матова, така че обикновено няма отпечатъци от пръстите на него. Благодарение на многослойното покритие, панелът има интересна структура: при осветление на повърхността му се виждат перлено-бели вълни.

Широчината на корпуса е 73,9 мм и ръбовете не се впиват в дланта, благодарение на стъклото, което ги заобикаля. Горната и долната страни са равни, така че смартфонът може да се постави вертикално. Дебелината на корпуса е 7,95 мм - устройството не изглежда големичко. В долната част има слот за две nano SIM карти. Както и предшественика му, realme 10 Pro+ не поддържа разширяване на вътрешната памет с паметова карта.

5.png

Oбраза е зависта  на другите.

Дисплеят е най-забележителната нова функция в сравнение с предишния модел. Realme 10 Pro+ е оборудван с извит мултидотиков екран с честота на опресняване от 120 Hz и тънки рамки на всички страни. Отпред новината не може да се отличи от много по-скъпите флагмани. Екранът е изработен с AMOLED технология, която радва с дълбок черен цвят, отличен контраст и ярка палитра. Декларира се затъмняване на 2160 Hz, така че realme 10 Pro+ не уморява очите при продължителна употреба.

Светлинният резерв достига 800 нита - информацията е добре четима дори на слънце през зимата. На екрана е закрепено защитно фолие, под която сме открили олеофобно покритие - тук не се пестят на детайли. Все пак, трябва да се привикнете към мигащите странични ръбове на светлина, което е характерно за всички извити дисплеи. Настройките позволяват да се промени изображението според вашите предпочитания. Имате възможност да избирате между ярко изобразяване на цветовете с покритие на DCI-P3 и естествени нюанси, както и режим Pro с допълнителни цветни настройки. Можете да активирате тъмната тема или да включите подобрено изобразяване на цветовете за видео и да промените честотата на опресняване на дисплея.

3.jpg

Камерата е достойна за  модела.

На задната страна на Realme 10 Pro+ има три камери. Главната камера е с 108-мегапикселов модул с обектив с f/1,75 диафрагма и еквивалентно фокусно разстояние 23,6 мм. Вторият модул е суперширокоъгълен с 8 Мpx. Третият сензор е с резолюция 4 Мpx и се използва за макрофотография. Предната камера е с резолюция 16 Мpx и f/2,45 диафрагма. Realme 10 Pro+ успешно се справя с повечето сценарии. Снимките са по-остри, автоматиката в режим AI се опитва да изрази цветовете и да разшири динамичния обхват чрез HDR. Въпреки това новият модел се отказва от оптичната стабилизация и заменя сензора Sony IMX766 с Samsung S5KHM6, така че предишното поколение има предимство в трудни светлинни условия. Уникален е цифровият зуум, който е три пъти по-голям - обикновено стойността x2 се използва за бързо увеличаване. При това значително се намалява детайлността, но може да се увеличат много далечни обекти.

Новината радва с добър макромодул: 4-мегапикселовият сензор може качествено да заснема снимки от кратко разстояние. Ъгълът на зрение на суперширокоъгълената камера е 112 градуса - стойността не е рекордна, но може да се получат изразителни панорами или снимки на архитектура. През нощта помага нощният пресет, който е наличен за три фокусни разстояния. Максималната резолюция на видеото в Realme 10 Pro+ е традиционно за тази ценова категория - 4K при скорост от 30 кадъра в секунда.

4.jpg

10.jpg

11.jpg

9.jpg

Крехък отвън, силен отвътре.

Телефонът е оборудван с нов процесор от MediaTek. Чипсетът Dimensity 1080 5G е произведен на 6-нанометров производствен процес и включва два ядра Cortex-A78 и шест Cortex-A55. За графиката отговаря GPU Mali-G68. Смартфонът има 12 GB оперативна памет и 256 GB вътрешна памет. Ако желаете, част от вътрешната памет можете да прехвърлите към RAM, като по този начин стойността се повишава до впечатляващите 20 GB. Дори и без тази възможност, устройството работи много бързо.

Смартфонът постига над 520 000 точки в бенчмарка AnTuTu, мигновено превключва между приложенията и се справя добре с игрите. Той се справя както с прости забавления, така и с изискващи като Genshin Impact или Perfect World. При стартирането на тези приложения устройството не се нагрява, а throttling-а също не се наблюдава.

2.jpg

 

 

 

Супербързо зареждане и добра издръжливост на батерията

В категорията на средно класирани устройства важат определени правила - силна батерия и бързо зареждане. На щастие, моделът realme 10 Pro+ отговаря на тези изисквания. Капацитетът на батерията е 5000 mAh и може да се зарежда чрез приложения адаптер SUPERVOOC с мощност 67 W. Изпробвахме издръжливостта на батерията в различни сценарии. При ежедневна употреба получихме около 7,5 часа издръжливост на екрана. Ако намалите честотата на опресняване до 60 Hz и не играете игри, резултатът ще бъде още по-добър. Непрекъснатото възпроизвеждане на YouTube видеа през Wi-Fi издържа около 18 часа, преди да се изтощи батерията напълно. Игрите обикновено изразходват 8-12% от батерията. Така че realme 10 Pro+ заслужава похвала за добрата си издръжливост на батерията без нужда от зареждане.

6.jpg

Дисплей: 6,7 ", AMOLED, 2412 x 1080, 120 Hz Чипсет: CPU MediaTek Dimensity 1080 5G, GPU Mali-G68 Памет и RAM: 12 + 8 GB, 256 GB Камера: задна - 108 MP + 8 MP + 4 MP, предна - 16 MP Батерия: 5000 mAh Размери и тегло: 161,5 x 73,9 x 7,95 мм, 173 г Основни характеристики: 67W бързо зареждане, сензор за отпечатъци на пръстите върху дисплея, стерео звук, 2160Hz PWM затъмняване, realme UI 4.0 интерфейс.

7.jpg

Край.

Единствената критика към новината е липсата на оптична стабилизация и промяната на модула на основната камера. В останалите аспекти Realme 10 Pro+ изглежда като един от най-интересните смартфони в своя клас. Съдете сами: тънко и леко тяло, ефектен извит дисплей с честота на опресняване 120 Hz, бързо зареждане и мощен хардуер. Също така ни харесва потребителският интерфейс Realme UI 4.0 - запазва своята яснота и още повече е симпатичен. Устройството прави приятно впечатление още при първата среща и качеството му не намалява по време на тестовете. Новият Realme 10 Pro+ е балансиран и удобен при употреба.

Кейсове и флип калъфи за Realme

Стъклени протектори за Realme

Аксесоари за Realme

 

Кейсове и флип калъфи за смартфон - CaseLand > Блог > Realme 10 Pro Plus - най-новото и най-доброто от Realme.
Loading...

Подобни продукти

номериране на страници

12 3 4 5 6 7 8 9 10 >> >
 
 
Loading...

Подобни продукти

номериране на страници

12 3 4 5 6 7 8 9 10 >> >