Samsung Galaxy S22: по-малък ъпгрейд или нещо повече?

11.3.2022

 

В света на умните Android телефони, всеки флагман на Samsung се смята за голямо събитие. Тази година обаче е различна: обявяването на Galaxy S22 не предизвика голям шум. Може би маркетинговите екипи не се опитаха достатъчно? Или самият телефон почти не се различава от предшественика си?

Флипови/книжкови калъфи за Samsung Galaxy S22 5G

Кейсове за Samsung Galaxy S22 5G

Cтъклени протектори за Samsung Galaxy S22 5G

Zoom gallery

Намерете трите разлики.

Дизайнът на настоящото поколение е почти идентичен на този на предишното, но изпълнението е подобрено. Задната част вече е от матирано стъкло вместо пластмаса, камерата е покрита с метал. Тези, които са изпитвали липса на тези неща в Galaxy S21, ще бъдат доволни сега.

Другата новост е алуминиевата странична рамка с правоъгълно скосване, което изглежда много впечатляващо. Телефонът изглежда като добре построено и надеждно устройство, а полираните метални ръбове приятно охлаждат ръката.

Устройството е перфектно за хващане с ръка благодарение на малките си размери, но засега стъкленият и металният корпус не осигуряват здрав захват. По-добре е да се закупи калъф, въпреки че самият телефон е здрав, може да не устои на удар с асфалт.

Zoom gallery

Бутоните за захранване и силата на звука са разположени в удобна височина отдясно. Сензорът за пръстови отпечатъци е под екрана и е лесен за достъп, авторизацията е бърза и точна.

Предната камера е в малък отвор в екрана. Няма помощни сензори за разпознаване на лице - системата работи само със снимки. Отключването с лице отнема време и не работи при слаба осветеност.

Долната част на телефона е предназначена за мултимедиен говорител, отделение за две nano-SIM карти и USB-C 3.2 конектор. Последният осигурява бърз трансфер на данни между устройствата, което все още липсва при много флагмански модели.

Zoom gallery

Най-добрият екран и стерео звук за поглъщащо съдържание.

Samsung винаги е оборудвал своите устройства с най-продвинати екрани. Galaxy S22 не е изключение. Новият модел разполага с 6,1-инчов Dynamic AMOLED 2X дисплей с резолюция от 2340х1080 пиксела. Плътността на пикселите е 425 ppi, което е достатъчно за удобно четене на малък текст.

При обикновената употреба, обаче, има някои въпроси. Не е ясно защо производителят не позволява принудително включване на 120 Hz. В настройките на екрана можете да изберете режим 60 Hz или адаптивна честота.

В останало отношение телефонът има AMOLED екран с богата репродукция на цветовете, безкрайен контраст и яркост на граница 1300 cd / m². Всичко това прави телефона отличен избор не само за гледане на HDR видео и игри, но и за работа със снимки и видеоклипове.

Както се подразбира за флагмански устройства, Galaxy S22 разполага със стерео говорители. Тук няма специални подобрения - говорителят за разговор е много по-слаб от мултимедийния говорител, но след свързване с него възпроизвежда чист и силен звук.

Zoom gallery

Новият чип, старите проблеми.

Новост на хардуерния пазар е 4-нанометровият чипсет Exynos 2200. Системно-вграденото решение (SoC) разполага с осем ядра, разделени в три кластера: едно продуктивно ядро Cortex-X2 (2,8 GHz), три Cortex-A710 (2,5 GHz) и четири Cortex-A510 (1,8 GHz).

Какво е въздействието на този напредък върху производителността? Системата и приложенията работят със скоростта на светлината. Обаче, след продължителна употреба, не всичко е розово. Главният проблем е много силното загряване за видимо лесни задачи. След 20 минути серфиране в интернет, телефонът е неприятно горещ на допир и екранът просто се изключва. Най-вероятно това се дължи на лошата оптимизация на системата за новия SoC.

Ситуацията не е най-добра и при игрите. Въпреки напредналата графика на AMD, телефонът не може да осигури стабилна скорост на кадри в Genshin Impact при максималните настройки на изображението. Още от студен старт, играта не произвежда повече от 35 fps и след 10 минути системата активира защитата от пренагряване и намалява яркостта на екрана.

Не е ясно колко бързо инженерите на Samsung ще решат такива проблеми. Въпросът е дали загряването може да бъде отстранено с актуализации на софтуера.

Zoom gallery

Фотоапарати за любители и професионалисти.

Задният фотоапарат е с тройна камера: стандартен модул с резолюция от 50 мегапиксела с OIS, широкоъгълен фотоапарат с резолюция от 12 мегапиксела и телефото обектив с 10 мегапиксела и троен оптичен зуум. Тази конфигурация е максимално универсална, единственото пропуснато нещо е липсата на автофокус при широкоъгълната камера.

В изходната настройка основният сензор заснема с резолюция от 12,5 мегапиксела, като комбинира четири съседни пиксела в един. Резултатът са ярки и наситени снимки във всички светлинни условия. Вярно е, че някои могат да почувстват липса на естественост - изображението изглежда като да е било обработено с филтър.

Също така, компресията на JPG е доста агресивна. Това пести място, но влияе на качеството на снимките - полутоновете и детайлите изчезват. За да използвате пълния потенциал на фотоапарата, ще трябва да заснемате в RAW формат и да обработвате снимките в Lightroom. Късметлиите с Galaxy S22 могат да свалят специалното приложение Expert RAW за фотоапарати. Телефото обективът позволява забележително приближение на обекта без загуба на фокус. Наличен е и режим на портрет, който размазва фона. Видеото се записва в резолюция 4K при 60 fps или 8K при 24 fps. В двете случая работи оптичната стабилизация на изображението.

Zoom gallery

Pаботно време

Galaxy S22 е оборудван с батерия от 3700 mAh. Това не е много спрямо днешните стандарти. За съжаление, при интензивна употреба смартфонът не предлага повече от 4 часа активен екран. В 8 вечерта батерията има останало около 20%. Новостта поддържа QC3.0 и собственият си 45-ватов стандарт. Във втория случай зареждането на батерията ще отнеме около един час.

Спецификации:

Дисплей: 6,1 инча, Dynamic AMOLED 2X, 2340 x 1080 пиксела, 424 ppi, 48-120 Hz

Чипсет: CPU Samsung Exynos 2200, GPU Xclipse 920

Памет: 8 GB LPDDR5, 128/256 GB UFS 3.1

Батерия: 3700 mAh

Камери: основна - 50 MP (f/1.8, OIS) + 12 MP (f/2.2, широкоъгълна) + 10 MP (f/2.4, 70 mm, OIS), предна - 10 MP (f/2.4, автофокус)

Връзка: Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, GPS, GLONASS, Galileo и Beidou

Размери и тегло: 146 x 70,6 x 7,6 мм, 167 грама

Характеристики: IP68, скенер за отпечатъци на екрана, стерео високоговорители, 45W бързо зареждане, USB Type-C 3.2, NFC

Zoom gallery

Резултати

Samsung Galaxy S22 е мобилен телефон, за чиято оптимизация компанията ще трябва да работи. В момента новинката впечатлява с премиален дизайн, качествен екран и универсални камери. Обаче мощността на новия чипсет е подтискана от честото прегряване.

Флипови/книжкови калъфи за Samsung Galaxy S22 5G

Кейсове за Samsung Galaxy S22 5G

Cтъклени протектори за Samsung Galaxy S22 5G

 

 

Кейсове и флип калъфи за смартфон - CaseLand > Блог > Samsung Galaxy S22: по-малък ъпгрейд или нещо повече?
Loading...

Подобни продукти

номериране на страници

12 3 4 5 6 7 8 9 10 >> >
 
 
Loading...

Подобни продукти

номериране на страници

12 3 4 5 6 7 8 9 10 >> >