Honor 50 Lite: дългоочакванато връщане към услугите на Google

22.3.2022

Honor представи наближаващата си серия телефони с пълен достъп до услугите на Google. Въпреки това, той ще трябва много да се постара, за да се наложи в средния клас, който е пълен с интересни предложения. Ще успее ли той с модела Honor 50 Lite?

Флипови/книжкови калъфи за Honor 50 Lite

Кейсове за Honor 50 Lite

Cтъклени протектори за Honor 50 Lite

 

Zoom gallery

A какво са услугите на Google?

Новината беше сертифицирана от Google, което означава, че Play Market и всички Google програми работят напълно на телефона, както и на всяко друго Android устройство. Можете да синхронизирате контакти, бележки и снимки, да гледате видеа в YouTube, да използвате Gmail и други познати функции. Няма липса на поддръжка на безконтактни плащания чрез NFC чрез Google Pay.

Операционната система използва Android 11 с проприетарна среда Magic UI 4.2. Интерфейсът има много възможности и функции, които улесняват взаимодействието с устройството. Сред полезните допълнения определено можем да включим възможността за инсталиране на парола за стартиране на всяка приложение, както и гъвкавите настройки на повърхнината и уведомленията. Автономията и производителността могат лесно да бъдат приспособени. Например можете да ограничите скоростта на системата, за да пестите батерия.

.

Zoom gallery

Tънки рамки и кръгли камери

Honor 50 Lite изглежда значително по-различен от по-старата версия. Новият уред е малко по-тежък, по-дебел и по-широк, но в действителност размерите на новината са почти същите като размерите на повечето телефони от средния клас. На задния панел всички погледи са привлечени от кръгъл блок с четири камери. Решението не е ново - вече сме срещали подобен дизайн, но все пак изглежда впечатляващо.

Инженерите сериозно работиха по намаляването на горния рам. За тази цел са поставили предната камера и светлинния сензор в овал в ъгъла на екрана, а слушалката е вградена в горната част. Резултатът е, че екранът заема 94,4% от предния панел - един от най-добрите показатели на пазара.

Корпусът на телефона е изработен от гланциран пластмасов материал с лек градиент, който се блести красиво на светлина. Изглежда хубаво, но не е много практично: материалът бързо се покрива с отпечатъци от пръсти. Горе има аудио жак, долу - USB-C и слот за две nanoSIM карти. Скенерът за отпечатъци на пръсти е вграден в страничния бутон за включване и изключване и е удобен за употреба, тъй като се вписва точно под пръста. Сензорът за отпечатъци на пръсти работи почти мигновено и не причинява проблеми при разпознаването. Единственият високоговорител звучи силно и сочно, при максимален звук няма шум или трескане.

Zoom gallery

Класически IPS дисплей

В последно време IPS матриците стават все по-малко разпространени в средния клас. Тези панели обаче предоставят естествени цветове и нямат PWM, което води до по-малко умора на очите. Хубаво е, че новината получава такъв дисплей. Honor 50 Lite разваля с висококачествен LCD панел с диагонал от 6,67 инча и разделителна способност от 2376х1080 пиксела. Цветовете се предават адекватно, яркостта е добра, а общо впечатление от екрана е добро.

Екранът е калибриран стандартно, с акцент върху студените тонове, но можете да промените цветовата температура в настройките. Предлага се автоматично регулиране на резолюцията - телефонът понякога показва съдържанието в HD, за да се намали натоварването на батерията. Има режим за защита на очите с филтриране на синята светлина. Не е наличен режимът на 120 Hz, но има повишена честота на опресняване на допирния екран - 180 Hz в режим на игра.

Zoom gallery

Характеристиките на четирите камери.

Главният фотоапарат има модул с резолюция от 64 MP и светлосила f/1,9, 8 MP ултраширокоъгълен сензор, както и двойка сензори за макро и за замъгляване на фона при портрети. Марковото приложение за снимки има всичко, от което имате нужда: AI за подобряване на изображенията, HDR, хоризонтална равнина и професионални предварителни настройки с много опции.

Дори при облачно време през деня няма проблеми с яснотата на изображението. Снимките са детайлни и контрастни. Алгоритмите на Honor автоматично определят типа на сцената от няколко десетки възможности, оптимално настройват баланса на бялото и наситеността на тоновете. Крайните снимки в повечето сценарии са приятни с естествено възпроизвеждане на цветовете. Харесах да снимам в тъмнина при активиране на съответния режим - нощните снимки са характерни с високо ниво на осветеност.

Ултраширокият обектив позволява създаването на грандиозни панорами. Зрителният ъгъл е 106 градуса. Това е малко по-малко в сравнение с подобни модули на други марки. По този начин обаче в обектива се поставят много обекти и на ръбовете на изображението практически няма перспективни изкривявания. 2MP макро камера също прави добра работа и произвежда красиви кадри на близо от малки обекти.

Устройството записва видео в FHD при 30 fps. Не липсва електронна стабилизация, която прави изображението по-плавно.

Zoom gallery

Проверен с времето чип Qualcomm

В телефона е инсталиран 11-нанометров чипсет Snapdragon 662 с графичен ускорител Adreno 610. Процесорната част е построена от двойка кластери: четири продуктивни ядра (Cortex-A73 с честота 2 GHz) и четири енергийно ефективни ядра (Cortex-A53 с честота 1,8 GHz). Разширяването на диска с microSD карта не е налично. Телефонът разполага с NFC, Bluetooth 5.0, FM радио и двубандова Wi-Fi.

Системната производителност е достатъчна за бързото отваряне на приложения и управление на интерфейса без забележимо забавяне. Genshin Impact и Asphalt 9 се изпълняват на минимална графична настройка без значително падане на кадровата честота. Леко загряване на тялото на телефона е присъщо при игра на игри, но не изгаря ръцете.

Zoom gallery

Зарежда се бързо, изразходва се бавно

Телефонът разполага с батерия с капацитет от 4300 mAh. Това е скромен показател за устройство с толкова голям екран. Въпреки това, качествената софтуерна оптимизация, липсата на повишени херци и икономичният процесор много помагат на телефона. При доста обичайна употреба (браузър, социални мрежи, малко игри и YouTube) телефонът лесно издържа до късните вечерни часове с едно зареждане. Новината издържа 14 часа при възпроизвеждане на FHD видео чрез Youtube при половината яркост. Единчасова битка в WoT: Blitz изтощава батерията на 23%.

Една от основните функции на Honor 50 Lite е поддръжката на проприетарното 66W бързо зареждане. Съответният захранващ източник е включен в комплекта. За 10 минути батерията може да се зареди на 40%. Общото време за зареждане е 39 минути, което може да се счита за един от най-добрите показатели за модели в средния клас.

Спецификации:

Дисплей: 6,67", IPS, 2376 x 1080, 395 ppi, 60 Hz

Чипсет: процесор Qualcomm Snapdragon 662, графичен процесор Adreno 610

RAM и памет: 6 GB / 128 GB

Батерия: 4300 mAh

Камери: основна - 64 MP (f / 1.9) + 8 MP + 2 MP + 2 MP, предна - 16 MP

Характеристики: NFC, Google услуги, 66W бързо зареждане

Резултати от тестовете:

Antutu: 208 080

GeekBench 5: едноядрен - 305, многопоточен - 1282

Автономия: до 14 часа възпроизвеждане на видео, до 4 часа игра на WoT (World of Tanks)

Zoom gallery

Резултати

Honor 50 Lite не е перфектен, но заслужава внимание. Освен пълната поддръжка на Google услугите, новината привлича с бързото зареждане, NFC модула и прилични възможности за снимки. Производителността е достатъчна за бърза работа на интерфейса, а недостатъците, като липсата на високи херци, са компенсирани от достъпната цена.

Флипови/книжкови калъфи за Honor 50 Lite

Кейсове за Honor 50 Lite

Cтъклени протектори за Honor 50 Lite

 

 

 

 

Кейсове и флип калъфи за смартфон - CaseLand > Блог > Honor 50 Lite: дългоочакванато връщане към услугите на Google
Loading...

Подобни продукти

номериране на страници

12 3 4 5 6 7 8 9 10 >> >
 
 
Loading...

Подобни продукти

номериране на страници

12 3 4 5 6 7 8 9 10 >> >