Netflix приготвя голяма промяна! Край на безплатното споделяне на акаунти.

7.6.2023

Най-големият стрийм портал в света, Netflix, след месеци на подготовки реши да ограничи споделянето на потребителски акаунти. Компанията отбеляза, че всяка година губи значителна сума - шест милиарда долара, поради широкото споделяне на потребителски данни между хората. За да се предотврати този проблем, Netflix предлага нова възможност за добавяне на допълнителни потребители към акаунта с символична такса от 6,30 лева.

netflix1.jpg

 

 

 

Цената за добавяне на нов потребител може да се движи в зависимост от пазара. В САЩ цената е 7,99 долара, а в Обединеното кралство - 4,99 паунда. При Premium абонамента е възможно да се добавят до двама допълнителни потребители, докато при обикновения абонамент е разрешено само едно добавяне. Потребителите с по-евтин абонамент, който включва реклами, нямат възможност да добавят допълнителен потребител.

Въпреки че компанията Netflix все още не е активно започнала да налага забрана за споделяне на акаунти, потребителите все още не са получили информационно писмо, което беше изпратено на потребителите в САЩ. Въпреки това представителите на медиите на Netflix потвърдиха, че това мярка ще бъде въведена скоро и навсякаде. В съобщението, което скоро ще получат потребители, се посочва: "Акаунтът на Netflix беше и е предназначен само за едно домакинство. Всички членове на това домакинство могат да използват Netflix независимо от това, къде се намират - у дома или на път. Имаме също нови функции като Прехвърляне на профил и Управление на достъпа и устройствата."

Netflix вече тества тази възможност само на избрани пазари като Нова Зеландия, Канада, Португалия и Испания от февруари. Добавянето на нови потребители изисква създаване на отделен профил и парола, а новите потребители трябва да бъдат граждани на същата държава като първоначалния потребител, който ги е поканил към своя акаунт. През 2017 година дори компанията Netflix подкрепи споделянето на акаунти в социалните мрежи Twitter. Въпреки това в момента Netflix се изправя пред по-голяма конкуренция и неблагоприятна икономическа ситуация. Едно от мерките, които Netflix предприе, е стартирането на по-евтин вариант на абонамента с реклами, което е стратегия, която управлението на компанията дълго време отхвърляше. Тази мярка обаче се оказва успешна, тъй като вече пет милиона потребители избраха по-евтиния абонамент. Голяма част от тези потребители са нови клиенти, докато само малка част от тях са съществуващи потребители, които преминават към по-евтиното ниво на услугата.

netflix2.jpg

Netflix се опитва да намери решение за все по-растящата конкуренция на пазара и да подобри своята економическа ситуация. Ограничаването на споделянето на акаунти и предлагането на по-евтин абонамент са част от тези усилия. Компанията се надява, че тези мерки ще помогнат за задържане и привличане на нови потребители и ще подобрят общата финансова ситуация.

Кейсове и флип калъфи за смартфон - CaseLand > Блог > Netflix приготвя голяма промяна! Край на безплатното споделяне на акаунти.
Loading...

Подобни продукти

номериране на страници

12 3 4 5 6 7 8 9 10 >> >
 
 
Loading...

Подобни продукти

номериране на страници

12 3 4 5 6 7 8 9 10 >> >