Интересни факти за компанията Samsung, които вероятно не знаете.

26.4.2023

Samsung е една от най-значимите и най-големите компании в електрониката, с корени в Южна Корея. От създаването си през 1938 година фирмата се разви в много области, включително телекомуникации, електроника и енергетика. Следващата статия ще се фокусира върху няколко интересни факти за компанията Samsung, които може би не знаете.

Защита за мобилни телефони на Samsung

Аксесоари за мобилни телефони Samsung

samsung1.jpg

Samsung е най-големият производител на паметови чипове в света.

Samsung е световен лидер в производството на паметови чипове и е вторият по големина производител на полупроводници в света. През 2020 година полупроводниците представляваха почти 60 процента от приходите на Samsung. Те произвеждат и графични карти, мобилни процесори и други полупроводникови продукти. Samsung има обширна история в производството на телевизори.

Компанията Samsung произвежда телевизори вече повече от 50 години.

През 1969 година компанията произведе първия си черно-бял телевизор, а след 20 години пусна на пазара първия цветен телевизор. Днес Samsung предлага широка гама телевизори, включително OLED, QLED и Crystal UHD модели.

Samsung произвежда един от най-големите кораби в света.

Samsung Heavy Industries, подразделение на Samsung, е един от най-големите производители на кораби в света. През 2013 година завърши строежа на кораба Prelude FLNG, който е най-голямата плаваща единица за превръщане на природен газ в течно състояние в света. Корабът е с дължина 488 метра и тежи 600.000 тона.

Samsung управлява собствена болница.

Samsung е собственик на болница, която е част от Samsung Medical Center в Сеул, столицата на Южна Корея. Болницата е една от най-значимите в Азия и се специализира в онкология, кардиоваскуларна медицина и трансплантация на органи. Samsung Medical Center е също изследователски център, където се извършва научна дейност в областта на медицината и технологиите. Samsung е най-големият производител на мобилни телефони в света.

Samsung е най-големият производител на мобилни телефони в света.

Компанията се превърна в един от най-значимите играчи в областта на мобилните технологии, когато през 2010 година пусна на пазара своя първи смартфон с името Galaxy S. Оттогава Samsung постоянно иновира и подобрява своите мобилни телефони, като например с новия сгъваем телефон Galaxy Z Fold или с популярните модели от серията Galaxy S.

Samsung е един от най-големите спонсори на спортни събития в света.

Samsung активно участва в подкрепата на спортни събития и е един от най-значимите спонсори на олимпийските игри. Компанията също така спонсорира множество други спортни събития, включително Световното първенство по футбол и важни голф турнири.

Samsung е пионер в областта на 5G мрежите.

Samsung се превърна в пионер в областта на 5G мрежите и предоставя своите технологии на множество мобилни оператори по целия свят. Компанията също така произвежда телефони, таблети и други устройства с поддръжка на 5G мрежи.

Samsung има големи амбиции в областта на изкуствена интелигентност.

Samsung се фокусира върху развитието на изкуствена интелигентност и се стреми да бъде лидер в тази област. В момента компанията разполага с над 1 000 научни изследователи, които работят върху развитието на нови технологии и продукти, базирани на изкуствената интелигентност. Samsung е пионер в областта на екологичния дизайн.

Samsung се стреми да намали въздействието на своите продукти върху околната среда и активно работи по развитието на екологични дизайни. Компанията използва рециклирани материали и енергоспестяващи технологии при производството на своите продукти.

samsung0.jpg

В заключение е ясно, че Samsung не е само една от най-големите компании в електрониката, но също така е една от най-иновативните и ангажирани компании в света. С развитието на нови технологии, подкрепата на спортни събития и стремежа към екологично производство, Samsung става все по-значим и важен играч на глобалната сцена.

Защита за мобилни телефони Samsung

Аксесоари за мобилни телефони Samsung

Кейсове и флип калъфи за смартфон - CaseLand > Блог > Интересни факти за компанията Samsung, които вероятно не знаете.
Loading...

Подобни продукти

номериране на страници

12 3 4 5 6 7 8 9 10 >> >
 
 
Loading...

Подобни продукти

номериране на страници

12 3 4 5 6 7 8 9 10 >> >