Apple Vision Pro беше най-сетне представен! Очаква ли ни революция във виртуалната реалност?

6.6.2023

Apple представи своя първи AR/VR очила Apple Vision Pro. Новите очила предлагат широка гама от функции, които позволяват на потребителите да изследват разширената реалност със завладяващо качество. Управлението е интуитивно и се основава само на движението на очите, ръцете и гласа. Сензорите на слушалките могат да заснемат дори най-фините движения на потребителя.vr2.jpg

Дизайнът на очилата прилича на другите продукти на Apple, което улеснява управлението. AR елементите се покаъват в пространството и потребителите могат да ги контролират с движенията на ръцете, приближаването и други жестове, което осигурява комфортно изживяване. Слушалките позволяват на потребителите да превърнат околната среда в произволно място. Например, може да гледате Apple TV в гората или да работите по проект на macOS край езеро. Apple Vision Pro ви отвежда там, където искате.

Уникалната характеристика на очилата е сензориката, която не само проследява очите на потребителя за управление на системата, но също така проектира изображение на външния дисплей. Това позволява на потребителите да виждат предметите около тях като чрез прозрачни очила. Сензорите са достатъчно интелигентни, за да разпознаят кога потребителите искат да преминат през цифровото съдържание с поглед и да пуснат реалния свят, което е много интересна функция.

vr3.jpg

Apple Vision Pro набляга на продуктивността. Потребителите могат да се заобиколят от различни работни пространства и да работят в тях според своите нужди. Всичко е свързано с iCloud и синхронизирано с iPhone, iPad и Mac. Очилата предлагат и специални функции, като "извличане" на 3D обект, получен през iMessage.

За съжаление, очилата не са напълно безжични и изискват външна батерия, свързана чрез магнитен конектор. Apple не е публикувал точната издръжливост на батерията, но показа, че очилата са много универсални. Те могат дори да огледално предават екраните на Mac и да се свържат с тях само с поглед.

Apple Vision Pro предлага различни настройки на изображението, като затъмняване на околната светлина при преглед на снимки, ефектно разглеждане на панорамни кадри и поддръжка на пространствени видеа. Потребителите могат също да настроят своето "цифрово платно" за оптимално гледане на филми, сериали и игри. Apple обещава значителна поддръжка на Apple Arcade за игране на игри, с над 100 игри, достъпни за хедсета.

vr4.jpg

Един от основните партньори за предоставяне на съдържание за Apple Vision Pro е компанията Disney. В своето презентационно видео те представиха множество впечатляващи възможности, включително преживяване на света на "Междузвездни войни", гледане на спортни мачове от нови ъгли, приказки от нови перспективи и други. Очаква се, че през следващите месеци ще се добавят повече екстри.

Относно дизайна, основните дизайнери на Apple го описват като комбинация от най-добрите елементи от Mac, iPhone и iPad. Всеки детайл е внимателно изработен, например настройката на овеличаване на размера на хедсетаи неговите части се осъществява чрез цифрова коронка, подобна на тази на Apple Watch. Освен това допълнителната батерия за слушалките изглежда подобно на MagSafe Battery Pack, но е изработена от алуминий и е по-дълга. Очаква се издръжливостта на батерията да е около два часа.

Дисплеите на слушалките използват микро OLED панели с 23 милиона пиксела на всеки дисплей. Те поддържат 4K разделителна способност и HDR, което осигурява най-доброто визуално изживяване. Високоговорителите са вградени в предната част и обещават впечатляващ пространствен звук. Сърцето на слушалките са два чипа - Apple M2 и специално създаден R1. Операционната система visionOS е комбинация от iOS, iPadOS и macOS, което гарантира съвместимост и лесно управление.

vr1.jpg

Apple Vision Pro е рекламиран като най-модерното лично устройство, което Apple някога е представял. Разработката му изискваше повече от 5000 патента, а производството е изключително изискано. Цената на Apple Vision Pro ще бъде 3499 долара и ще бъде достъпен в началото на следващата година. Тази цена е по-висока от предишните спекулации, които говореха за цена между 2000 и 3000 долара.

Кейсове и флип калъфи за смартфон - CaseLand > Блог > Apple Vision Pro беше най-сетне представен! Очаква ли ни революция във виртуалната реалност?
Loading...

Подобни продукти

номериране на страници

12 3 4 5 6 7 8 9 10 >> >
 
 
Loading...

Подобни продукти

номериране на страници

12 3 4 5 6 7 8 9 10 >> >