Apple ни представи най-новата iOS 17! Нека видим какви подобрения можем да очакваме.

6.6.2023

Новото поколение на мобилната операционна система iOS, iOS 17, най-после е налично след дълги месеци на очакване! Ако сте любопитни да разберете какво ви очаква на вашия iPhone от около септември тази година, в следващата статия ще научите всички основни нови екстри, за които Apple говори на Keynote. И струва си да ги разгледате! Калифорнийският гигант е подготвил няколко удивителни новости.

На кои мобилни телефони iPhone ще бъде възможна актуализацията към iOS 17?

iPhone 14
iPhone 14 Plus
iPhone 14 Pro
iPhone 14 Pro Max
iPhone 13
iPhone 13 mini
iPhone 13 Pro
iPhone 13 Pro Max
iPhone 12
iPhone 12 mini
iPhone 12 Pro
iPhone 12 Pro Max
iPhone 11
iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro Max
iPhone XS
iPhone XS Max
iPhone XR
iPhone SE 2022
iPhone SE 2020

171.jpg

Съобщения

Съобщенията също получават значително подобрение. Сега е много по-лесно да се търсят предишни съобщения и да се отговаря на тях (подобно на Facebook Messenger) или да се споделя местоположение. Apple дори добави функцията "контролиране", която, в комбинация с функцията Намери, ще предупреди вашите контакти дали сте пристигнали на мястото в безопасност. Това означава, че няма да трябва да изпращате съобщения на вашите близки, за да ги информирате за вашето безопасно пристигане. С подобреното приложение iMessages и функциите на Намери, комуникацията става по-лесна.

Стикери

Ако обичате стикери, сега ще се забавлявате още повече с тях. Сега можете да поставяте стикери директно върху снимки или в съобщения. Можете дори да създавате собствени стикери от вашите снимки (включително Live Photos) и да ги поставяте в съобщения. Този нов елемент на iMessages ви приближава до модерните комуникационни приложения като WhatsApp или Messenger.

172.jpg

Обаждания

Apple не беше доволен от текущия изглед на входящите обаждания и реши да преработи тяхния дизайн в стил Lock Screen, представен миналата година. Това означава, че входящите обаждания ще бъдат показани в много по-атрактивна графика от преди. Освен това ще имате възможност да променяте профилните снимки на вашите контакти според вашите предпочитания.

Гласов превод на съобщения

Още едно интересно нововъведение е възможността за превод на гласови съобщения. Тази функция е полезна в случаите, когато не можете да вдигнете телефона, но можете да четете текст. Благодарение на изкуствен интелект и машинно обучение, вашият телефон ще бъде способен да превежда думите от вашите разговори директно на екрана. За съжаление, не е ясно дали тази функция ще бъде достъпна и на български език, но вероятно няма да бъде. Това е жалко, защото тази функция би била полезна и за превод на гласови съобщения и други подобни.

174.jpg

Клавиатура

Apple също подобри клавиатурата и диктуването, които сега са по-интелигентни от преди. Телефонът ще може да предвижда какво искате да пишете, базирайки се на вашия начин на писане, което значително ще ускори комуникацията ви.

Нова функция във формата на приложение: Journal (Дневник)

Спекулациите за появата на ново приложение се потвърдиха. Това е приложението Journal, което служи като цифров дневник. Ще можете да запазвате интелигентно вашите ежедневни преживявания в него, благодарение на връзката му с други приложения от Apple. Можете да добавяте снимки, контакти, места на картата и много други във вашия дневник, което прави вашите записи много комплексни. Това приложение ви мотивира да пишете интересни и вълнуващи записи от вашия живот.

NameDrop

Може би сте виждали NFC етикети, поставени на телефони в социалните мрежи, които автоматично стартират визитката на собственика, когато друг телефон се доближи. И сега Apple направи същото с функцията AirDrop. Тази нова функция, наречена NameDrop, ви позволява да споделите вашата визитка, включително важна информация, използвайки AirDrop.

173.jpg

Режим "StandBy"

Спекулациите за новия режим StandBy също се потвърдиха. Когато завъртите телефона в вертикална позиция, iPhone се превръща в интелигентен дисплей, който показва не само часовника, но и вашите любими снимки, календар, времето, контроли за умни домове и много други виджети. Този режим се основава на виджети и се интегрира с асистента Siri за лесно управление.

Накрая, моля, минута тишина за израза "Хей, Siri"

Вече не е нужна фразата "Хей, Siri". Можете да активирате изкуствената асистентка Siri сега просто с думата "Siri", което ускорява нейната активация.

175.jpg

Кейсове и флип калъфи за смартфон - CaseLand > Блог > Apple ни представи най-новата iOS 17! Нека видим какви подобрения можем да очакваме.
Loading...

Подобни продукти

номериране на страници

12 3 4 5 6 7 8 9 10 >> >
 
 
Loading...

Подобни продукти

номериране на страници

12 3 4 5 6 7 8 9 10 >> >